Nejnovější

Základy pro začínající rybáře

Popíšeme základní náležitosti pro začátek:

Prut a naviják

Jsou nejdůležitější nástroje pro rybolov. Přívlač a naviják jsou nejoblíbenější volbou a nejsnadněji se učí. Přívlačové kombo ( prut a naviják dohromady) mohou používat rybáři při jakékoli úrovni dovedností.

Transportní box

Mít krabičku na nářadí je velmi důležité. Vaše krabička na náčiní udrží všechny vaše návnady, háčky a nářadí na jednom místě. Ochrání výstroj před nepřízní počasí a usnadní vše najít.

Plováky a ponory

Jsou základem pro rybolov. Plováky se používají k udržení návnady zavěšené a mimo dno. Potápěče se používají k udržení vaší návnady na dně.

Háčky

Když začínáte, je velmi důležité mít různé velikosti háčků. Různé velikosti vám umožní používat různé velikosti návnad a cílit na širokou škálu ryb.

Šňůra

Šňůra se používá k připevnění háčku nebo návnady k navijáku. Typicky, když právě začínáte, rybářský monofilní vlasec bude fungovat pro většinu aplikací. Udržujte to jednoduché s čistým vlascem a ujistěte se, že váha vlasce je vhodná pro velikost ryby, na kterou budete cílit.

Návnady

Jak budete lovit více, dozvíte se od ostatních rybářů, které návnady jsou ve vašem regionu úspěšné a proč. Začněte se základními rotačkami, lžičkami a malými návnadami, které vypadají jako realistické nástražní rybky, dokud nezjistíte, které návnady jsou pro vaši oblast nejlepší.

Návnada

Živá návnada je skvělá zejména pro začínající rybáře. Jednoduché střevle jsou vynikající volbou pro začínající rybáře a dávají vám tu nejlepší příležitost chytat ryby. Při nákupu střevle se ujistěte, že mají vhodnou velikost pro druh, na který cílíte. Pro malé panfish, jako je okoun, bluegill nebo crappie, jsou také výbornou volbou černi a voskoví červi.

PRVNÍ POMOC

Malé lékárničky nezaberou v krabici s nářadím téměř žádné místo a mohou nakonec zachránit den.

Publikováno v: Aktuality